Лидерът на Хамас Исмаил Хания обвини Израел, че извършва военни престъпления в

...
Лидерът на Хамас Исмаил Хания обвини Израел, че извършва военни престъпления в
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас в отворено писмо до ООН: Израел извършва военни престъпления в Газа

Лидерът на Хамас Исмаил Хания упрекна Израел, че прави военни престъпления в линията Газа, гъсто обитаема палестинска територия, която е подложена на непрестанни удари от страна на израелската войска, откогато Хамас започна кървава офанзива против Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес.

" Зверствата на Израел съставляват военни закононарушения и груби нарушавания на интернационалното право ", написа Хания в отворено писмо, адресирано до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, се споделя в изказване на уеб страницата на палестинското ислямистко придвижване. Той също по този начин осъди " обсадата ", наложена от Израел на линията Газа, като прикани Организация на обединените нации да " окаже напън " върху Израел, с цел да разреши " влизането на филантропична помощ и медицински доставки ".

След кървавото и невиждано нахлуване на Хамас срещу израелска територия на 7 октомври Израел разгласи " цялостна блокада " на линията Газа, която е под сухопътна, въздушна и морска обсада от повече от 15 години.

Израел готви сухопътна интервенция в линията Газа и призова населението в северната ѝ част да се изтегли на юг. " Хамас " отхвърли тези апели като опит за депортация, а немската външна министърка Аналена Бербок упрекна ислямисткото придвижване, ръководещо Газа, че употребява цивилните като жив щит.

За една седмица война починалите от израелска страна са минимум 1300, а от палестинска - 2215. Ислямистите са взели и десетки израелци и чужденци за заложници.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР